Automobilky sú už plne zamerané na výrobu svojich najlepších elektromobilov a tak sa nie je čomu čudovať, keď nastane situácia, ktorá sa tak trochu dala aj očakávať. Výrobcovia totiž chcú staviť na overenú kartu a svoje legendárne modely odievajú do elektrického šatu. Presne to sa teraz stalo s ikonickým Fordom, informuje o téme Electreck.

Návrat legendy s modernou technológiou

Ford Capri sa triumfálne vrátil ako plne elektrické vozidlo, pričom prvé modely sú už na ceste k zákazníkom po celej Európe. Tento návrat znamená oživenie ikonického mena, ktoré bolo z trhu takmer štyri desaťročia.

Nový Ford Capri EV bol odhalený v júli 2024 a je postavený na platforme Volkswagen MEB, rovnako ako elektrický model Ford Explorer. Capri EV spája modernú elektrickú technológiu s dizajnom, ktorý sa inšpiruje pôvodným modelom, milovaným fanúšikmi po celom svete. Výroba a distribúcia prebieha v nemeckom závode Ford v Kolíne, ktorý začal dodávať prvé kusy nedočkavým zákazníkom.

Ford

Kľúčové vlastnosti

Nový Capri poháňa batéria s kapacitou 77 kWh, pričom v RWD verzii poskytuje dojazd až 627 km. Prémiová verzia s pohonom všetkých kolies (AWD) disponuje batériou o kapacite 79 kWh a dojazdom 592 km. Tieto čísla dokazujú, že Capri EV je konkurencieschopné aj na poli moderných elektromobilov.

Rozmery vozidla sú 4 634 mm na dĺžku, 2 063 mm na šírku a 1 626 mm na výšku, čo ho veľkostne približuje modelu Volkswagen ID.5. Interiér zdobí 14,6-palcová infotainmentová obrazovka, ktorá podporuje Android Auto a Apple CarPlay.

Ford

Športové sedadlá sú navrhnuté tak, aby poskytovali pocit z jazdy ako v pretekárskom aute. Capri EV je vybavený pokročilými asistenčnými systémami (ADAS) vrátane senzorov a kamier, ktoré výrazne zvyšujú bezpečnosť na ceste.

Reakcie zákazníkov a popularita

Očakávanie ohľadom Capri EV bolo vysoké, o čom svedčí aj skutočnosť, že takmer 200 000 potenciálnych zákazníkov si prispôsobilo svoje modely na webovej stránke Fordu ešte pred jeho oficiálnym spustením. Najobľúbenejšou farbou sa stala jasne Vivid Yellow, ktorá evokuje klasickú Daytona Yellow z pôvodného modelu.

V Nemecku sa cena Capri EV začína približne na 44 950 eur za RWD verziu, zatiaľ čo prémiová verzia s pohonom všetkých kolies štartuje na cene okolo 48 650 eur.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú