Americká spoločnosť Boeing sa nešťastne stala dôvodom najväčšieho problému v modernej histórii kozmonautiky, ktoré musela vesmírna agentúra NASA riešiť. Ten vyústil v niekoľkých komplikáciách ako pre vedeckú obec, tak aj pre rôzne súkromné spoločnosti zaoberajúce sa vývojom rôznych technológií na Medzinárodnej vesmírnej stanici. Dobrou správou je, že v NASA s možnými problémami počítali a kozmickú loď nevyvinula len jedna firma, ale hneď dve.

Druhou je, ako všetci vieme, SpaceX a jej vesmírna loď Crew Dragon, schopná pravidelne a spoľahlivo zásobovať ISS nákladom a zároveň bezpečne transportovať astronautov či vesmírnych turistov. V skutočnosti ale mohla byť realita úplne iná, keďže v minulosti kvôli nedôvere v Muskovu firmu hrozilo, že Crew Dragon nebude existovať. Ako by vyzeral vesmírny program USA, ak by NASA SpaceX obišla a spoľahla sa na Boeing?

Desivá alternatívna realita
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia
Zabezpečené šifrovaním
Trust pay
Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú