Majiteľ luxusného auta C8 Corvette si po raňajkách v Miami Beach v parkovacej garáži našiel vo svojom aute zlodeja, ktorý sa v ňom zamkol. Zlodej musel majiteľa auta požiadať o pomoc. Ako informuje portál Interesting Engineering, nerátal s elektrickým otváraním dverí, ktoré fungujú na kľúč.

Elektrické otváranie dverí

Corvette má v posledných generáciách elektrické otváranie dverí a mnohí majitelia z toho nie sú úplne nadšení, pretože sa stalo už viac incidentov, kedy sa jednotlivci neúmyselne zamkli v aute. Museli pritom volať záchrannú službu a požiadať o pomoc.

33-ročný zlodej, Ravesh Rabindranauth, ktorému sa luxusné športové auto C8 Corvette zapáčilo a chcel si ho nelegálne privlastniť, na tieto dvere, elektroniku a bezpečnostný systém doplatil, pretože ho uväznili. „Elektrické komponenty auta nefungujú bez kľúčov a našťastie nevedel o ručnom uvoľnení dverí pod sedadlom,“ uviedol majiteľ auta Solano pre Local 10.

Ravesh Rabindranauth v Corvette. Zdroj: Nypost.com

Zlodej si pýtal pomoc od majiteľa

Navyše, incident bol zachytený na kameru. Ako uvádza portál New York post, keď sa Solano priblížil k vozidlu, videl, že zo sedadla vodiča „vyskočila“ hlava, čo ho šokovalo, a začal nahrávať na mobil.

„Brat môj, toto nie je tvoje auto, toto je moje auto,“ povedal Solano zlodejovi. Na čo mu zlodej odpovedal: „Môžem sa dostať von?“ Solano odpovedal: „Nie, nemôžete sa dostať von, voláme policajtov.“ Ešte zarážajúce je, že zlodej sa ho nechápavo spýtal: „Na čo.“

Solano o incidente so svojím autom informoval aj majiteľa požičovne luxusných áut, ktorá mala vozidlá zaparkované v rovnakej garáži. Rabindranauth momentálne čelí obvineniu z vlámania do neobsadeného dopravného prostriedku, nemá žiadnu miestnu kriminálnu minulosť ani nevybavené zatykače. Zlodej je momentálne zadržiavaný v Turner Guilford Knight Correctional Center, kde bola výška kaucie stanovená na 2 500 dolárov.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú