V článku boli použité materiály TASR.

Čínsky gigant BYD, známy svojimi elektromobilmi, sa chystá dobyť pakistanský trh. V spolupráci s miestnou firmou Mega Motors plánuje v poslednom štvrťroku tohto roka uviesť na trh tri modely vozidiel. Tento ambiciózny plán zahŕňa aj výstavbu nového automobilového závodu v Karáčí.

Založíme prvý pakistanský montážny závod na NEV venovaný výrobe špičkových nových energetických vozidiel BYD,“ oznámil Kamran Kamal, generálny riaditeľ Hubco, materskej spoločnosti Mega Motors. Tento závod by mal začať svoju činnosť v roku 2026.

Vzhľadom na obmedzené možnosti nabíjania v Pakistane sa BYD zameria na predaj tzv. nových energetických vozidiel (NEV). Tie zahŕňajú nielen čisto elektrické, ale aj hybridné modely. Od posledného štvrťroka 2024 budú pakistanskí zákazníci môcť vyberať z dvoch modelov SUV a jedného sedanu.

Na podporu rozvoja elektromobility Hubco plánuje vybudovať sieť rýchlonabíjacích staníc. Tie by mali byť rozmiestnené v hlavných mestách a pozdĺž kľúčových dopravných tepien krajiny.

BYD zároveň chystá otvorenie troch predajných a zážitkových centier v najväčších pakistanských mestách – Karáčí, Lahore a Islamabade. Tieto centrá majú slúžiť ako výkladná skriňa značky v krajine.

Liou Süe-liang, generálny riaditeľ BYD pre Áziu a Tichomorie, zdôraznil širší význam tejto expanzie: „Náš vstup na pakistanský trh nie je len o prinášaní vyspelých vozidiel spotrebiteľom. Je to o podpore širšej vízie environmentálnej zodpovednosti a technologických inovácií.

Týmto krokom BYD nielen rozširuje svoje globálne pôsobenie, ale zároveň prispieva k rozvoju udržateľnej mobility v Pakistane.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú