Musk má nového „stážistu“. Najal totiž známeho hackera Georga Hotza, ktorý je známy predovšetkým ako „prvý človek, ktorý jailbreakol iPhone“. Musk ho najal, aby preňho vyriešil problém s funkciou vyhľadávania na Twitteri. Na tému upozornil portál PCMag.

Začal pracovať pre Muska

George Hotz, ktorý údajne v minulosti odmietol pracovať v Tesle, sa rozhodol nastúpiť na 12-týždňovú „stáž“ pre Muskov Twitter. Uviedol, že jeho primárnou úlohou je opraviť problematickú funkciu vyhľadávania, ako aj odstrániť notoricky známe kontextové okno, respektíve výzvu, ktorá bráni neprihláseným používateľom prezerať Twitter.

K dohode s Muskom prišlo po tom, ako ho Hotz verejne podporil v jeho extrémnych ultimátach, ktoré dal svojim zamestnancom, píše portál TheVerge. Len pre pripomenutie, v piatok 18. novembra sa spoločnosť rozhodli opustiť stovky zamestnancov, keď ich Elon Musk konfrontoval s voľbou medzi opustením spoločnosti alebo „dlhými pracovnými hodinami pri vysokej intenzite“.

Spoločnosť teraz čelí masívnemu odlivu ľudí a dočasne zavrela svoje kancelárie. Zároveň sa na Twitteri začali rozmáhať hashtagy #RIPTwitter a #TwitterDown, ktorými kapitulujú nie len zamestnanci, ale aj používatelia.

Ako sme spomínali, Hotz sa po prvýkrát dostal do povedomia širokej verejnosti, keď sa ako 17-ročný stál prvým človekom, ktorý odstránil „zámok“ zo SIM karty na iPhonoch, čím dovolil využívať zariadeniu aj iných operátorov, čo bolo proti záujmu operátora AT&T a Apple. Je taktiež zodpovedný za hacknutie konzoly PlayStation 3, za čo ho spoločnosť Sony neskôr žalovala.

Neskôr Hotz založil vlastný startup comma.ai, kde pracoval na systéme, ktorý transformuje už existujúce a využívané autá na plne autonómne vozidlá.

Hotz na svojom Twitteri potvrdil, že jeho stáž pre Twitter začala 19. novembra a má 12 týždňov na to, aby vyriešil zmieňované problémy. Prisľúbil tiež, že sa bude snažiť zo všetkých síl.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú