Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Šialenstvo okolo Spider-Man: No Way Home nie a nie ustať. Najnovšia marvelovka je už je v kinách premietaná štvrtý týždeň (slovenská premiéra je stanovená na 13. januára) a naďalej neprestáva udivovať.

Kým Matrix: Resurrections sa vo svete nesmierne trápi a s istotou skončí s obrovskou stratou, dobrý sused Spider-Man si vo svete hrá vlastnú ligu a v tržbách už sa prehupol cez 1,5 miliardy dolárov, informuje Forbes.

No Way Home tak pokoril aj tie najsmelšie odhady odborníkov, ktoré pred premiérou potichu hovorili o možnej miliarde. Úspech filmu je o to pôsobivejší, že vo svete naďalej panujú pandemické opatrenia a väčšina kín vo svete funguje len v obmedzenom režime.

YouTube (screenshot)

Novinka navyše ešte neštartovala ani v najsilnejšej filmovej bašte – Číne, ktorá premiéru zatiaľ nepovolila. Pripomeňme, že Čína tento rok nepovolila ani premiéry ďalších filmov od Marvelu – Black Widow či Shang Chi. Šanca pre No Way Home však stále žije a film tu možno naozaj uvidia.

Prepisovali sa aj historické tabuľky

Rekordné tržby novinku vystrelili aj do TOP 10 komerčne najúspešnejších filmov histórie, kde sa No Way Home aktuálne usadil na ôsmej priečke. Za sebou zanechal ďalších filmových gigantov ako Avengers, Rýchlo a zbesilo 7, Ľadové kráľovstvo 2 alebo Avengers: Vek Ultrona. V domácom rebríčku filmu patrí už šiesta priečka.

Marvel

Spider-Man zároveň v spomenutom rebríčku pôjde ešte vyššie a odhaduje sa, že No Way Home sa už čoskoro stane svetovou „šestkou“. Od pokorenia filmov Leví kráľ a Jurský svet ho totiž delí už len približne 100 miliónov dolárov.

Rekordov, ktoré nový Spider-Man pokoril, je však omnoho viac. Film je napríklad najúspešnejšou snímkou v histórii štúdia Sony a trailer na No Way Home sa zároveň stal najsledovanejším v histórii.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú