Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Popri raste druhej najväčšej kryptomeny ethereum, ale aj miernom poklese najväčšieho bitcoinu, letí kryptomenový trh do nových výšin. Trhová kapitalizácia všetkých kryptomien totiž od začiatku roka stúpla až 2,5 násobne a prekonala významnú hranicu. Investori sú aj naďalej optimistickí a peniaze „lejú“ čoraz viac do alternatívnych kryptomien, informuje Forbes.

Ešte v januári dosahovala celková trhová hodnota všetkých kryptomien vtedy rekordný 1 bilión dolárov, no aktuálne dosahuje už niečo vyše 2,5 bilióna dolárov. Rapídny rast v priebehu niekoľkých mesiacov spôsobovali od začiatku roka rekordy bitcoinu a aktuálne ho poháňa aj rast etherea.

Popri najväčších kryptomenách sú čoraz populárnejšie aj alternatívy, tzv. „altcoiny“, kam patrí aj dogecoin, ktorý vznikol ako vtip, cardano, litecoin a ďalšie. Hranicu 2,5 bilióna v celkovej trhovej kapitalizácii prekročil kryptomenový trh v nedeľu večer, pričom len za posledný týždeň doň investori vložili ďalších 200 miliárd dolárov aj napriek 1 % poklesu bitcoinu za toto obdobie.

Rýchly rast zaznamenal za posledný týždeň aj taký litecoin, ktorý stúpol o 38 % a prekonal pôvodné ATH spred 4 rokov. Spomenuté cardano stúplo o ďalších 26 % a napriek poklesu po Muskovom vystúpení si 24 % rast pripísal aj dogecoin. Celkovo len za posledný týždeň dosiahla nové rekordy až polovica z 10 najväčších kryptomien na trhu.

Ďalšie dôležité články:

Zdroj: Forbes

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú