Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Tmavé prostredie doteraz zavítalo do mnohých známych aplikácií a webov, no stále ho viaceré populárne nemajú. To chce s rozšírením tohto režimu zmeniť Google i Microsoft. Google už testuje tmavý mód pre svoj internetový vyhľadávač a spoločnosť z Redmontu chce tento režim stmaviť ešte viac v aplikácii Word, informuje The Verge.

O tom, že Google testuje vyhľadávač v tmavom prevedení, vieme už nejaký ten piatok. Je preto len otázkou času, kedy spoločnosť sprístupní tmavý Google Search pre každého. Keď sa tak stane, používatelia budú mať na výber aj čierno-čiernu verziu najpoužívanejšieho vyhľadávača na svete. Tu sa však dark mode nezastaví.

Zobraziť celú galériu (1)
Screenshot/The Verge

Podľa nových informácií ho chce vo Worde vylepšiť aj Microsoft. Ten v tejto office aplikácii tmavý režim ponúkal už doteraz, no aplikoval ho len na vybrané prvky, písanie textu bolo stále na bielom „papieri“.

Po novom však ponúkne prepínanie medzi klasickým a tmavým režimom aj pri písaní textu a používateľ bude mať na výber, či si zvolí čierny text na bielom podklade alebo biely text na čiernom podklade. Túto zmenu si údajne žiadalo veľa „insider“ testerov Wordu, a tak im chce Microsoft vyhovieť. Nie je však známe, kedy bude takto upravený dark mode dostupný pre všetkých.

Zdroj: The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú