Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Dnes si už pod pojmom Google nepredstavíme len vyhľadávací nástroj vo webovom prehliadači, ale aj množstvo iných vecí, ako e-mailový klient či operačný systém Android. Vyhľadávač Google však patrí k najzákladnejším funkciám spoločnosti a až teraz v ňom začali vývojári testovať tmavý režim, informoval portál MacRumors.

Tmavý režim sa stal hitom posledných rokov, na mobilných zariadeniach je už bežnou súčasťou nielen samotných operačných systémov, ale aj nadstavieb rôznych výrobcov. Pri mobiloch má okrem estetického významu aj ten funkčný, u displejov s technológiou OLED / AMOLED dokáže značne zvýšiť výdrž batérie. Postupne sa ale tmavý režim dostáva aj na desktopové aplikácie a jednou z nich má byť po novom aj vyhľadávač Google, píše 9to5google.

Tmavý režim vyhľadávacej stránky Google so sebou prináša niekoľko dizajnových zmien, ktoré sa však týkajú len farebného prevedenia.

Logo Google sa v tmavom režime vykresľuje výhradne bielou farbou, text, ktorý sa v štandardnom režime zobrazuje čiernou, je po novom sivý a názvy stránok sa zobrazujú iným, jemnejším odtieňom modrej. Zatiaľ nie je jasné, ako dlho Google plánuje tmavý režim vyhľadávača testovať.

Zdroj: MacRumors, 9to5google

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú