Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

O katastrofickom stave, v akom sa očakávaný titul Cyberpunk 2077 od štúdia CD Projekt Red dostalo ku konzolovým hráčom, si už pravdepodobne počul. Problému sa ako prvé postavilo Sony, ktoré hru už pred pár dňami stiahlo z obchodu PlayStation Store, zatiaľ čo Microsoft tak neurobil. Americký gigant však pridal v Microsoft Store u hry varovanie o jej zlom technickom stave, informoval The Gamer.

Microsoft sa vydal menej agresívnou cestou

Ospevovaný Cyberpunk 2077, na ktorý sme všetci tak dlho čakali, si vyslúžil zatiaľ len obrovskú kritiku od hráčov, ktorým sa nepáči tragický stav jeho konzolových verzií a otravné chyby aj naprieč verziou pre počítače.

V prípade konzol však ide čisto o chybu štúdia CD Projekt Red, ktoré pred vydaním zamlčalo hrozný technický stav hry pred Sony a Microsoftom. Presvedčili sme sa o tom aj my v našej nedávnej recenzii titulu.

Japonská spoločnosť preto už v piatok hru stiahla z obchodu PlayStation Store a najnovšie učinil k „ochrane“ hráčov kroky aj Microsoft, ktorý na stránku Cyberpunku v Microsoft Store pridal varovanie informujúce o zlom stave hry a hrateľnosti na konzole Xbox One, píše GamesRadar.

Tento krok prichádza krátko po tom, čo Microsoft informoval, že poskytne až do odvolania vrátenie peňazí pre všetkých, ktorí si zakúpili digitálnu verziu Cyberpunk 2077 z obchodu Microsoft Store.

„Vieme, že vývojári v CD Projekt Red tvrdo pracovali na dodaní Cyberpunk 2077 za mimoriadne náročných okolností. Uvedomujeme si však, že niektorí hráči nie sú spokojní so stavom hry na starších konzolách,“ napísal Microsoft. 

Americký gigant sa tak vydal inou cestou než Sony a hru sa zo svojho obchodu pravdepodobne vyradiť nechystá. Čo sa týka Sony, zatiaľ nie je jasné, kedy sa Cyberpunk 2077 do obchodu PlayStation Store vráti. Ďalšie veľké aktualizácie, ktoré by mohli väčšinu chýb opraviť, sú momentálne naplánované na január a február 2021.

Zobraziť celú galériu (0)
Twitter/Fast & Fabulous

K súčasným problémom hráčov sa našťastie neotočilo chrbtom ani samotné štúdio CD Projekt RED, ktoré v spolupráci s internetovými obchodmi čiastočne doriešilo možnosti refundácie fyzických kópií hry a priblížilo, ako bude vrátenie fyzickej kópie prebiehať.

Nové chyby titulu sa však stále objavujú aj vo verziách pre počítače, kde sa hráči začali sťažovať na miznúce uložené pozície, pričom ide o skutočne bizarný problém o ktorom sme ťa informovali ešte dnes.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú