Zdá sa, že streamovacie služby si nechali svoje najväčšie seriálové triumfy na koniec roka. Netflix minulý mesiac divákov ohúril excelentným počinom The Queen’s Gambit, ktorý sa v rámci služby stal najsledovanejšou minisériou v histórii, zahanbiť sa však nedalo ani konkurenčné HBO, ktoré zbiera chválu za hviezdne obsadený psychologický triler The Undoing.

Šesťdielna dramatická miniséria sa v uplynulých dňoch dočkala finálneho vyvrcholenia, hodnotenia na ČSFD (80 %) a IMDB (7,7) naznačujú, že aj napriek drobným nedostatkom ide o vysoko nadpriemernú záležitosť, ktorá podľa ohlasov necháva diváka v napätí až do absolútneho konca.

Príbeh novinky je založený na knižnom bestselleri You should have known z roku 2014 z pera spisovateľky Jean Hanff Korelitz a sleduje život rodiny Fraserových, ktorí si žijú zdanlivo idylickým životom. Grace je úspešná terapeutistka, manžel Jonathan je uznávaný onkológ, pričom ich milovaný syn Henry navštevuje prestížnu súkromnú školu v New Yorku.

Životmi ústredných postáv však čoskoro otrasie bezcitná vražda, ktorá spúšťa sled dramatických udalostí a nečakaných odhalení o svojich blízkych. Jonathan je nezvestný, Grace tak čelí narastajúcemu náporu médií i verejnosti sama a zároveň zisťuje, že jej kariéra i súkromný život sú postavené na lži.

Silná zostava

Pod úspech nedávno skončenej minisérie sa vo veľkom podpísalo aj titulné herecké duo, ktoré stvárnili Hugh Grant a Nicole Kidman. Pozornosť divákov si však pýta aj nekompromisný vyšetrovateľ v podaní španielskeho herca Édgara Ramíreza, ktorého si možno pamätáš z nie príliš vydarenej netflixovej akcie The Last Days of American Crime alebo Donald Sutherland z Hry o život.

Na istotu HBO stavilo aj v oblasti produkcie. Minisériu režisérsky zastrešila dánska Susanne Bier, majúca na svedomí napríklad vynikajúcu akčnú minisériu The Night Manager, o scenár sa zasa postaral oceňovaný scenárista David E. Kelley. Ten sa môže pochváliť napríklad príbehom k seriálovej legende Ally McBeal či Big Little Lies.

 

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú