Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Prvý štvrťrok tohto roka bude nabitý novinkami. Veľkí výrobcovia práve v tomto období predstavia svoje najnovšie vlajkové modely. Po sérii Galaxy S20 a Xiaomi Mi 10 príde na rad aj Huawei. Model P40 Pro síce ešte nemá svoj oficiálny dátum predstavenia, no už teraz sa objavil na reálnej fotografii zobrazujúcu jeho prednú stranu. Upozornil na ňu portál Gizmochina.

Na fotke vidíme prednú stranu, na ktorej sa takmer po celej rozprestiera displej. Čo nás ale prekvapilo, je fakt, že po bokoch nevidno rámčeky zariadenia, viditeľné sú len tie nad a pod displejom. Zdá sa, že Huawei vylepšil dizajn v tomto smere takmer k dokonalosti. Displej bude mať opäť zahnuté boky po vzore Mate 30 Pro, ktorý sa k nám dostal oficiálne len nedávno. Potvrdený máme aj výrez v ľavej hornej stene, ktorý bude ukrývať prednú duálnu selfie kameru.

Hauwei P40 Pro by mal prísť s procesorom Kirin 990 a 8 GB RAM pamäte, prednú stranu prekryje 6,5-palcový displej s vysokým QHD rozlíšením, a poteší aj fakt, že Huawei nasadí panel s obnovovacou frekvenciou 90 Hz. Výkonnejší model P40 Pro príde na trh až so siedmimi objektívni, pričom dva z nich sa budú nachádzať vpredu. Vzadu bude k dispozícii okrem hlavného fotoaparátu aj periskop s 10-násobným optickým zoomom, teleobjektív s 9-násobným priblížením, ultraširokouhlý objektív a štvoricu doplní ToF objektív na meranie hĺbky ostrosti.

Batériu s nadpriemernou kapacitou 5500 mAh doplní rýchle káblové aj bezdrôtové nabíjanie. Android 10 bude ochudobnený o Google služby rovnako ako pri Mate 30 Pro a riešenim je predstavenie vlastnej alternatívy v podobe obchodu s aplikáciami AppGallery a budovanie vlastného ekosystému. Práve to by mohlo znamenať nižšiu cenu zariadenia, ktorá by sa mala pohybovať okolo 599 €.

Huawei prinesie celkovo 4 modely série P40. Popri P40 a P40 Pro by mala prísť odľahčená verzia P40 Lite a P40 Premium Edition. Práve tu sa naskytá otázka, či fotografia nezobrazuje práve model P40 Premium Edition, keďže sa fotografia nie úplne zhoduje s predošlými únikmi.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú