Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR sa minulý týždeň zúčastnil konferencie, ktorá sa konala v Tokiu. Hlavnou témou bola otázka ako dosiahnuť komplexnú bezpečnosť v digitálnej ére, informuje MZVaEZ SR.

Súčasťou jednotlivých panelov bolo riešenie viacerých bezpečnostných otázok, ktoré sú spojené s informačnými technológiami či digitálnou ekonomikou. Lajčák vo svojom príhovore uviedol, že technologický pokrok dnes transformuje svet do takej podoby, v akej sme si ho ešte donedávna nevedeli predstaviť.

„Digitalizácia zmenila spôsoby a možnosti toho, ako generujeme ekonomický rast, ako pristupujeme k zdieľaniu informácií a rozvoj nových technológií v digitálnej ére patrí medzi jednu z priorít slovenského predsedníctva v rámci OBSE“, dodal šéf rezortu diplomacie.

Nakoľko sa konferencia uskutočnila v Tokiu, bola to skvelá príležitosť aj na utuženie slovensko – japonských vzťahov. Na našom území totiž pôsobí viac ako 60 japonských spoločností a záujem o rozšírenie ekonomickej spolupráce s dôrazom na vývoj inovácií v oblasti automatizácie, robotizácie či elektromobility potvrdil aj samotný minister.

Zdroj: MZVaEZ

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú