Hoci sa elektrický športiak Porsche Taycan ešte nezačal predávať, už teraz automobilka eviduje približne 30 000 záujemcov. TechCrunch informuje, že tento dopyt nebude problém pokryť, nakoľko nemecká automobilka plánuje v prvom roku dodať až 40 000 nových vozidiel.

Pôvodný plán bol vyrobiť „len“ 20 000 vozidiel, avšak enormný záujem podnietil automobilku k tomu, aby výrobné kapacity zdvojnásobila. V prípade rezervácie vozidla sa požaduje záloha vo výške 2 500 €. Ak by sa automobilke podarilo predať všetky vyrobené vozidlá už v prvom roku, elektrické vozidlo by tým preskočilo aj klasiku ako je model 911, ktorého sa v minulom roku predalo viac ako 35 000 kusov. 

Porsche

Porsche Taycan pritom môže vyvinúť tlak aj na Teslu, ktorá sa s takmer 100 000 predanými vozidlami môže zdať pre niekoho neohrozená. Vozidlám však chýba facelift, nakoľko sa od začiatku takmer vôbec nezmenili a zmeny nastávajú zväčša len po softvérovej stránke. Potencionálni zákazníci sa tak môžu rozhodnúť práve pre Taycan.

Okrem toho budú mať všetci noví majitelia zaručené bezplatné nabíjanie po dobu 3 rokov na staniciach Electrify America. Automobilka tiež plánuje investovať 70 miliónov dolárov do nabíjacích staníc, ktoré by boli v blízkosti predajní Porsche.

Zdroj: Electrek, TechCrunch

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú