Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

V nedávnom rozhovore Bill Gates uznal, že si nechal Android prekĺznuť pomedzi prsty. V súčasnosti sa však spoločnosť naplno venuje vývoju aplikácií na túto platformu, ktoré sa jednoducho synchronizujú s dátami v počítači.

Vývoj aplikácií je jedna vec, to, či ich ľudia budú skutočne využívať, je vec druhá. Častokrát to bez poriadnej reklamy jednoducho nejde a uvedomuje si to aj Microsoft. Ako píše AndroidPolice, ich spôsob propagovania svojich aplikácií je odlišný ako u ostatných spoločností. Niektorí používatelia začali upozorňovať na fakt, že ak máš v smartfóne nainštalovanú čo i len jednu aplikáciu od spoločnosti Microsoft, v systéme sa začnú objavovať odporúčania na nainštalovanie ďalších aplikácií giganta z Redmondu.

Neboj sa, Microsoft to nerobí žiadnym agresívnym spôsobom. Ich spôsob je o čosi sofistikovanejší. V menu, ktoré ti vyskočí pri otvorení nejakého dokumentu, kde sa zobrazia aplikácie, pomocou ktorých je daný dokument možné otvoriť, sa jednoducho zobrazí inštalačný odkaz na aplikáciu od Microsoftu. Podotýkame však, že sa to deje iba v prípade, ak už máš nejakú Microsoft aplikáciu nainštalovanú.

Zobraziť celú galériu (2)
u/flugelhorn444 / Reddit, Reklama na aplikácie Microsoft sa dokonca zobrazuje aj v menu zdieľania

Napríklad ak máš nainštalovaný iba Word a pokúšaš sa otvoriť nejakú prezentáciu vo formáte .ppt, v menu „Otvoriť pomocou“ sa zobrazí odkaz na stiahnutie PowerPointu popri už nainštalovaných aplikáciach, ktoré by si s týmto formátom poradili.

V našom prípade sme si do smartfónu nainštaloval Word a aplikáciu AndroXLS, ktorá dokáže otvárať .xls súbory. Pri pokuse otvoriť aplikáciu vyskočila možnosť otvoriť ju pomocou už nainštalovanej aplikácie, ale na prvom mieste sa nachádzal odkaz na nainštalovanie Excelu.

Zobraziť celú galériu (2)
Mário Šimovič / FonTech, Odkaz na stiahnutie aplikácie od Microsoftu pri pokuse otvoriť .xls dokument

Tento spôsob reklamy je mierne kontroverzný, informuje portál XDA-developers. V pravidlách systému Android je jasne povedané, že reklamy sa môžu zobrazovať iba v aplikáciách, ktoré sú spustené. V žiadnom prípade by sa nemali zobrazovať priamo v systéme. Preto je zrejme tento spôsob v rozpore s pravidlami a bude zaujímavé sledovať, ako na to zareaguje Google, keď sa celá vec dostane viac na verejnosť.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú