Americký prezident Donald Trump sa už neraz dokázal popáliť na vlastných výrokoch. Aktívny je predovšetkým na Twitteri, kde aj včera sa mu podarilo zverejniť poriadne perly.

V súčastnosti sa v oblasti mobilných služieb využíva sieť štvrtej generácie. Aktívne sa však vyvíja už 5G sieť, pričom sa postupne aj u nás vydávajú licencie na ich prevádzku a vo svete sa už začína s budovaním infraštruktúry. Očakávania sú veľké a čo všetko môže 5G sieť si môžeš prečítať aj v našom článku. Nie je preto jasné, čo viedlo prezidenta Trumpa k tomu, že na svojom účte zverejnil tweet, v ktorom požadoval nie len 5G sieť, ale aj 6G sieť v USA a to v čo najkratšom čase.

V súčastnosti pritom neexistujú ani len teoretické východiská ohľadom siete 6. generácie a potrvá ešte niekoľko rokov (>10r), kým sa vôbec k niečomu podobnému dopracujeme. Pod statusom sa zrazu spustila vtipná debata, kde sa ľudia predbiehajú v tom, kto ponúkne viac peňazí za to, že Donald Trump vysvetlí rozdiely medzi 5G a 6G sieťou, či dokonca objasní čo je vôbec 4G.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú