Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Lenovo dnes oznámilo najnovší prírastok do portfólia prémiových notebookov ThinkPad X1. ThinkPad X1 Extreme zavádza 15-palcový rozmer do série X1 a je prvý, ktorý zahŕňa diskrétnu grafickú kartu NVIDIA.

X1 Extreme je navrhnutý pre pokročilých používateľov a profesionálov, ktorí hľadajú tenký, ľahký a vysoko výkonný počítač. O grafický výkon sa stará karta NVIDIA GeForce 1050Ti, pričom v najvýkonnejšej verzii bude spolupracovať so šesťjadrovým procesorom Intel i9 ôsmej generácie. Notebook ponúka priestor až pre 64 GB DDR4 operačnej pamäte a spolu s duálnym PCIe SSD úložiskom tak prináša najvyšší výkon, aký kedy X1 séria zažila.

Ako zároveň naznačuje pomenovanie Extreme, najnovší ThinkPad je aj extrémne odolný. Štyri vrstvy spevnených uhlíkových vlákien tvoria štruktúru horného krytu vrátane základnej vrstvy, ktorá absorbuje otrasy. Nový spodný kryt z hliníkovej zliatiny udržuje zariadenie v chlade tým, že efektívne rozptyľuje teplo.

Nízka váha, vysoká výdrž

Lenovo zapracovalo aj na celkovej hmotnosti zariadenia. X1 Extreme váži iba 1,7 kg, vďaka čomu je napríklad o 12 percent ľahší ako jeho obľúbený bratranec ThinkPad T580. Vo výbave nechýba ani podpora Dolby Audio Premium pre vylepšený zvuk a výrobca prezentoval aj mikrofóny s dlhým dosahom, ktoré sa môžu hodiť počas konferencií.

Lenovo ThinkPad X1 Extreme disponuje batériou s kapacitou 8OWh, pričom spoločnosť udáva výdrž až 14 hodín (podľa testu MobileMark 2014). Rýchle nabíjanie Rapid Charge dobije ThinkPad X1 Extreme na 80 percent už za 60 minút. Výrobca zachoval aj klávesnicu ThinkPad Keyboard s hĺbkou úderu 1,8 mm, ktorá je známa v rámci tejto produktovej triedy.

Ohromujúci displej

Veľkým ťahákom nového ThinkPad-u je 15,6-palcová IPS obrazovka, ktorá ponúkne podľa verzie dotykový panel s 4K alebo FullHD rozlíšením. Nechýba pritom ani podpora Dolby Vision a HDR. Lenovo zároveň uvádza, že panel na novom ThinkPad-e podporuje 100% Adobe RGB farebný gamut. Notebook bude teda silným nástrojom aj pri úprave fotografií, videí a ďalšej grafickej práci.

ThinkPad X1 Extreme by sa mal na slovenskom trhu objaviť v polovici septembra. Počiatočná cena zatiaľ nebola stanovená. Oficiálna európska cenovka by mala začínať na úrovni 1695 €. Vzhľadom na špecifikácie aj cenu je jasné, že ThinkPad X1 Extreme je určený pre najnáročnejších používateľov, pričom novinkami vo výbave môže osloviť aj hráčov. Vďaka natiahnutiu displeja na 15″ bude priamo súperiť aj s MacBook Pro či novým Dell XPS.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú