Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Začiatky internetu boli veľmi ťažké. Hlavne čo sa bezpečnosti týka. No internet ako taký sa už niekam od svojich prvých rokov posunul. Ako je na tom teda bezpečnosť oproti dobám minulým?

Možno ťa to prekvapí, možno nie, ale tie najväčšie nedostatky internetu sú tu dodnes. V roku 1996 sa vo Wall Street Journal objavil článok, ktorý rozoberal najväčšie nedostatky a hrozby vtedajšieho internetu. Prirodzene v tej dobe vyvolal tento článok veľké diskusie ohľadom bezpečnosti dát na internete, zbieraní údajov o ľuďoch či podsúvaní skreslených informácií používateľom internetu.

Ak si však tieto problémy premietneš do súčasnosti, tak zistíš, že sa takmer nič nezmenilo. Článok z Wall Street Journal, ktorý sa objavil na Twittri, aj v dnešnej dobe otvára diskusie ohľadom týchto problémov, ktoré neboli vyriešené počas 22 rokov. Už v pôvodnom článku reportér zdôrazňoval, že zbieranie marketingových informácií pomocou „cookies“ o tom, čo kto prehliada na internete, by sa nemalo brať ako samozrejmosť. Dnes to vyzerá asi tak, že s podmienkami používania cookies súhlasíš automaticky, ak začneš nejaký web prehliadať. A povedzme si na rovinu, kto si tie podmienky skutočne číta?

Článok taktiež poukazuje na to, že mnoho používateľov internetu ani len netuší, aké informácie o nich sú na internete dostupné. Hovorí ti to niečo? A čo tak nedávny škandál Facebooku? Tak s podobnými problémami sa na internete stretávaš deň čo deň, minimálne od  roku 1996. No pamätaj, že v tej dobe internet ešte nebol tak rozšírený medzi ľuďmi. Neexistovali tak mocné spoločnosti, ako je práve Facebook či Google. No už vtedy spoločnosť považovala tieto nedostatky za potencionálne hrozby.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú