Dnes každý pozná Elona Muska vďaka jeho úspešným spoločnostiam, ako Tesla či SpaceX. Pravdepodobne si však ani len netušil, že úspešný filantrop sa niekedy živil programovaním videohier.

S touto informáciou prišiel prostredníctvom svojho videa YouTuber Scott Manley. Podľa neho Elon Musk v 90. rokoch pracoval v spoločnosti Rocket Science Games. Jeho meno sa tak objavilo na tituloch ako Loadstar: The Legend of Tully Bodine a Cadillacs and Dinosaurs: The Second Cataclysm. Okrem toho pracoval ešte na hre Rocket Jockey.

Elon bol poverený písaním ovládačov a skúmal možnosti multitaskingu

Zakladateľ spoločnosti Rocket Science Games, Peter Barrett, sa v knihe „Elon Musk: How the Billionaire CEO of SpaceX and Tesla is Shaping our Future“ vyjadril, že Elona poverili písaním jednoduchého kódu. Neskôr bol poverený písaním ovládačov pre komunikáciu vstupných zariadení s hrami a hardvérom. Sám Elon sa taktiež vyjadril, že skúmal možnosti multitaskingu. Pokúšal sa zistiť, ako simultánne načítavať video z CD, zatiaľ čo hra bežala.

Už ako 12-ročný napísal hru

Toto však nebolo po prvýkrát, čo mal Elon dočinenie s hrami. Ešte v roku 1984 napísal hru s názvom Blastar. Hra bola zverejnená v juhoafrickom technologickom magazíne PC and Office Technology a zarobila vtedy 12-ročnému Elonovi 500 dolárov. Zverejnil vtedy popis tejto hry, ktorý znel: „V tejto hre budete musieť zničiť mimozemskú nákladnú loď, ktorá nesie smrteľné vodíkové bomby a zariadenia s lúčmi“. Na tie roky skutočne zaujímavá hra, čo povieš?

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú