Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Súčasná vlajková loď rady P od spoločnosti Huawei onedlho oslávi rok od oficiálneho predstavenia a to znamená, že čoskoro môžeme čakať jej nástupcu. Najnovšie rendery ukazujú, že by sme sa mali dočkať výraznej zmeny.

Smartfóny spoločnosti Huawei patria dlhodobo medzi najobľúbenejšie aj u nás na Slovensku. Niet sa čomu diviť. Ide o skvelo spracované zariadenia, s výkonným hardvérom a relatívne príjemnou cenovkou. Hlavne u operátorov ide „na dračku“. Vlajkové lode či už rady P alebo Mate, navyše patria medzi tie najlepšie smartfóny na trhu. Okrem výkonu ponúkajú aj skvelé fotoaparáty, pri ktorých spolupracujú so svetoznámou spoločnosťou Leica. Pri pohľade na najnovšie rendery to vyzerá, že Huawei si bude chcieť titul najlepšieho fotomobilu získať späť.

Až trojica fotoaparátov

Vďaka uniknutým fotografiám obalov môžme vidieť, že Huawei si tento rok pre svojich zákazníkov pripravil skutočnú lahôdku. Nie len že predstaví až trojicu nových zariadení, no pri modeloch P20 a P20 Plus ponúkne až trojicu fotoaparátov. Tie sú umiestnené vertikálne a pod nimi sa nachádza dvojtónový blesk a pravdepodobne aj laser na zaostrovanie. Verzia P20 Lite bude mať ‚‚len’’ dva snímače, bez laseru a so snímačom odtlačkov prstov na zadnej strane.

Nenechaj si ujsť!
Huawei chce ohroziť Apple novou technológiou rozpoznávania tváre

Iste si si všimol, že pri snímačoch sa nenechádza tradičný podpis spoločnosti Leica. Či bude táto spoločnosť aj naďalej spolupracovať pri vývoji fotoaparátov Huaweiu zatiaľ nie je známe. Pevne však veríme že áno, nakoľko by to bola veľká škoda a určite by to nepomohlo ani samotnej spoločnosti.

Nový spôsob zabezpečenia

Pri modely P20 Lite je čítačka odtlačkov zrejmá. Nachádza sa na typickom mieste na zadnej strane. Rovnako aj pri klasickom modely P20 môžeš vidieť čítačku na prednej strane pod displejom. No pri P20 Plus už nič také nie je, čo môže značiť, že Huawei predstaví nový spôsob zabezpečenia smartfónu. Do úvahy prichádza 3D sken tváre, podobný tomu v iPhone X a nemal by chýbať ani výrez v hornej strane displeja. O tom, že Huawei pracuje na technológií rozpoznávania tváre, sme ťa informovali v tomto článku.

Celkovo táto trojka nasadne na rozbehnutý vlak a prinesie dizajn s úzkymi rámikmi a pomer strán 18:9. Procesor by mal byť použitý rovnaký ako v prípade Mate 10 PRO, Hisilicon Kirin 970. Na ďalšie informácie si však budeme musieť ešte počkať, nakoľko sa spoločnosti Huawei darí držať všetko v tajnosti. Predstavenie však nebude na konferencii MWC ako sa pôvodne očakávalo, ale na samostatnej akcii 27. marca v Paríži.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú