Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Smartfóny zažili poslednú veľkú revolúciu s príchodom bezrámikových displejov, ktoré využíva čoraz viac modelov. Kórejský Samsung môže v budúcnosti priniesť ďalšie veľké inovácie. Patentový úrad zaregistroval nový nápad spoločnosti, ktorá chce zmeniť podobu smartfónov a využiť rolovací displej v spolupráci so snímačom odtlačkov prstov.

Kým mnohí stále riešia otázku zabudovaného snímača odtlačkov prstov v aktuálnych „neohybných“ displejoch, Samsung prichádza s novým patentom, ktorý zahŕňa možnosti, o akých sa nám v dnešných smartfónoch ani len nesníva. Doteraz sme mali možnosť vidieť niekoľko odvážnych nápadov v oblasti ohybných displejov a konštrukcii týchto zariadení. Realita sa však od týchto predstáv výrobcov značne líši.

Odvážna budúcnosť smartfónov v podaní Samsungu

Tento gigant z Kórei si totiž patentoval rolovací displej, ktorý sa zo svojej „ulity“ vysunie po autorizácii používateľa odtlačkom prstu. V porovnaní s patentom spoločnosti LG, ktorý na vysúvanie obrazovky využíva malý motorček, nápad jeho konkurenta využíva magnety.

Do patentu boli zahrnuté dva typy konštrukcií, ktoré môžu byť v budúcnosti domovom rolovacieho displeja. V prvej verzii Samsung využil okrúhly valec a druhý variant zahŕňa hranatú konštrukciu, no oba typy sú vybavené spomínaným snímačom odtlačkov prstov. Práve ten sa má v budúcnosti starať o navíjanie a rozvíjanie rolovacej obrazovky.

Nenechaj si ujsť
Smartfóny dostanú v budúcnosti dve zásadné inovácie. Ktorá z nich príde skôr?

Tento futuristický nápad Samsungu ale nerieši inú hardvérovú časť, ktorá by bola zodpovedná za ukladanie, spracovanie informácií a napájanie. Z toho dôvodu tak nie je jasné, kedy, ako a či sa vôbec tento patent niekedy premení na reálny produkt.

Najväčší súboj medzi výrobcami smartfónov sa aktuálne týka implementácie snímača odtlačkov prstov do displeja, ktorý by sme mohli uzrieť už v tomto roku. Zariadenie s rolovacím displejom tak stále ostáva iba hudbou budúcnosti. Predstavu o ňom ti však môžu poskytnúť aj tieto patentové nákresy, ktoré detailne zobrazujú myšlienku Samsungu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú