Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Jeden z najpopulárnejších internetových obchodov Alza sa rozhodol odvolať nedávno zavedené kontroverzné pravidlá a cenník, podľa ktorého vzrástli ceny niektorých objednávok. Na zmeny v Česku upozorňuje český portál mobilizujeme.cz. Redakcia FonTech.sk overila detaily aj na slovenskej strane najväčšieho predajcu elektroniky.

Nedávne zdražovanie sa týkalo objednávok tovaru, ktorý si chcel zákazník vyzdvihnúť priamo na predajni, na ktorej sa už nachádzal. Po novom totiž musel zaplatiť poplatok 1,50 €, pričom napríklad konkurenčný NAY Elektrodom ponúkal túto možnosť stále zdarma.

Ako sa pre portál mobilizujeme.cz vyjadrila tlačová hovorkyňa Alzy, Daniela Chovancová, po zavedení nového poplatku zákazníci dlhšie vyčkávali s objednaním alebo objednávku úplne zrušili.

Zobraziť celú galériu (0)
Pixabay (úprava redakcie)

Alza preto vracia pôvodný cenník a zákazníci si môžu opäť vyzdvihnúť tovar z predajne, na ktorej sa už nachádza, bez poplatku. Poplatok pri preprave z inej predajne alebo skladu však ostáva a dokonca sa zvyšuje.

Kým pôvodne stála táto služba takisto 1,50 €, dnes už je to 1,79 €. Jedným z dôvodov môžu byť aj rastúce ceny pohonných hmôt.

Zdroj: mobilizujeme.cz

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú