Netflix pred pár mesiacmi zaznamenal významný míľnik a prekročil hranicu 200 miliónov predplatiteľov. S príchodom HBO Max a Disney+ však streamovací gigant prišiel aj o množstvo atraktívneho obsahu, ktorý bude musieť svojim predplatiteľom vynahradiť.

S tým spoločnosť nemieni otáľať a tento rok do tvorby svojho vlastného obsahu plánuje naliať 17 miliárd dolárov.

Na čom si Netflix vychutnáš v skvelej kvalite?

Pozri si ich na 58-palcovom televízore s technológiou Ambilight, 4K rozlíšením, operačným systémom Android a podporou HDR10+.

PREČÍTAJ SI CELÝ –>ČLÁNOK<–

Ako informuje CBR, gigantická čiastka je pre spoločnosť historicky najväčšou plánovanou investíciou, v roku 2019 na originálny obsah Netflix minul 13,9 miliardy a v uplynulom roku kvôli COVID-19 „len“ 11,8 miliardy dolárov.

Netflix

Masívne investície Netflixu sa však neobmedzujú len na vlastný obsah. Len pred pár dňami sme informovali o exkluzívnej dohode medzi Netflixom a filmovým gigantom Sony Pictures, ktorá streamovacej službe zabezpečí 18-mesačné práva na vysielanie filmov od Sony.

Dohoda mala Netflix vyjsť najmenej na miliardu dolárov, gigant sa navyše zaviazal spolufinancovať viaceré z filmov od Sony. Zároveň si však zabezpečil exkluzívne vysielacie práva na očakávané veľkofilmy i známe série ako Men in Black, Ghostbusters, Jumanji, Venom či filmy so Spider-Manom.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú