Záhada okolo monolitu, ktorý sa pred pár dňami objavil v pustinách Utahu, je zrejme u konca. Rovnako ako sa záhadne objavil, záhadne aj zmizol. Ako upozornil portál ScienceAlert, z miesta ho odviezli neznámi ľudia.

Monolit uprostred divočiny objavila skupina ochranárov, ktorá z vrtuľníka rátala ovce v miestnej oblasti. Okamžite sa stal stredobodom záujmu médií, no aj množstva zvedavých ľudí. Netrvalo dlho a aj napriek tomu, že jeho miesto chceli ochranári udržať v tajnosti, niekoľkým nadšencom sa podarilo polohu monolitu vypátrať.

Až doteraz sa s istotou nevie, odkiaľ môže tento monolit pochádzať, s najväčšou pravdepodobnosťou by však mohlo ísť o filmovú rekvizitu, ktorú tam „zabudol“ niektorý z filmových štábov. O monolit sa však začal zaujímať aj Úrad pre správu pozemkov v Utahu, jeho inštalácia bola totiž nelegálna.

Vyšetrovanie, odkiaľ teda skutočne pochádza, dlho netrvalo. Ako informuje portál TheVerge, monolit bol odstránený neznámou stranou, udialo sa tak pravdepodobne 27. novembra.

Úrad pre správu pozemkov ho neodstránil, nakoľko ho považoval za súkromné vlastníctvo a jeho zmiznutie ani nebude ďalej vyšetrovať. Trestné činy týkajúce sa súkromného majetku spadajú pod vyšetrovanie tamojšej polície.

Zdroj: ScienceAlert, TheVerge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú