GSMArena upozorňuje na novú aktualizáciu YouTube aplikácie pre Androidy, ktorá prináša prehrávanie videí vo vyšších rozlíšeniach aj na zariadeniach, ktoré takouto hustotou pixelov nedisponujú.

YouTube v prípade aplikácie pre mobily dlhé roky obmedzoval kvalitu videí v závislosti od maximálneho rozlíšenia daného panela. V praxi to teda znamenalo, že napríklad iPhone XR s rozlíšením displeja 1792 x 828 pixelov mal voľbu navýšenia kvality videa do 1080p, 1440p a 2160p aplikáciou automaticky zamietnutú.

YouTube pre Apple zariadenia túto bariéru zrušil uvedením iOS 14, pričom rovnaký krok teraz Google učinil aj pre Androidy. Zdroj informuje, že v tomto prípade nejde o tradičnú aktualizáciu aplikácie, ale len o zavedenie zmeny na serveri, čiže možnosť vyššieho rozlíšenia ešte nemusí mať dostupnú každý.

Zároveň musíme podotknúť, že v redakcii na telefóne s FHD+ displejom, čiže s 2400 x 1080 rozlíšením, je možnosť už dostupná. Pre upresnenie, ak by naša aplikácia túto aktualizáciu na pozadí ešte nedostala, daný telefón by nepustil vyššie ako 1080p rozlíšenie.

Redakčný OnePlus 8T po výkonnostnej stránke s prehrávaním takýchto videí samozrejme problémy nemá. Nie je ale vylúčené, že staršie telefóny alebo modely nižšej triedy môžu naraziť na sekanie obrazu, respektíve zvuku.

Zdroj: GSMArena, 9to5Google

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú