Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Analytická spoločnosť Gartner zhodnotila tretí kvartál v oblasti predaja smartfónov. Na prvých troch priečkach sa udiali zmeny, Apple bol z tretej pozície vytlačený čínskym Xiaomi. Na tému upozornil portál GizChina.

V treťom kvartáli sa v prvej trojke predajov smartfónov nachádzajú až dve čínske spoločnosti. Na prvom mieste je už dlhodobo Samsung, v treťom kvartáli 2020 získal 22 % podielu z trhu a predal 80,8 miliónov zariadení, čo predstavuje 2,2 % medziročný nárast.

Druhú pozíciu si aj napriek komplikáciám uhájil Huawei, s počtom 51,8 milióna predaných zariadení však zaznamenal 21,3 % medziročný pokles, no stále mu patrí 14,1 % trhu. Tretiu pozíciu háji Xiaomi, ktoré zaznamenalo masívny medziročný nárast predajov o 34,9 % a s dodávkou 44,4 milióna kusov zariadení si ukrojilo 12,1 % z trhu.

Gartner

Apple bol týmto pádom odsunutý na štvrtú priečku s 11,1 % podielom trhu a so 40,5 miliónmi kusov predaných zariadení zaznamenali medziročný pokles o 0,6 %. Apple sa však podľa všetkého vyšvihne v štvrtom kvartáli, kedy sa v predajoch prejaví nová generácia iPhonov 12.

Prvú päťku uzatvára Oppo, aj to však zaznamenalo 2,9 % medziročný pokles, predalo viac ako 29,8 miliónov zariadení a patrí mu 8,2 % z trhu. Všetkým ostatným výrobcom patrí spolu 32,5 % trhu so smartfónmi.

Zdroj: GizChina, Gartner

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú