Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Mapy Google sú jednou z najpoužívanejších aplikácií pri navigácii v mnohých krajinách. Mesačne ich využíva zhruba 1 miliarda ľudí a ďalších 5 miliónov aplikácií a webov. Ani takto populárna navigácia však nie je bezchybná a môže sa nechať oklamať jednoduchým spôsobom. Umelec Simon Weckert totiž zneužil princíp, akým Mapy Google odhaľujú dopravné zápchy a vytvoril falošnú špičku v jednej z berlínskych ulíc, informuje Android Authority.

Mapy Google dokážu poskytnúť informácie o aktuálnej dopravnej situácii, ktorá je vyhodnocovaná v reálnom čase na základe dát od mnohých používateľov. Google tak monitoruje rýchlosť vozidla, lokalitu a vďaka tomu poskytuje prehľad aj o zápchach na cestách. Tento spôsob však oklamal umelec, ktorý pomocou 99 smartfónov na malom vozíku vytvoril falošnú dopravnú zápchu v Berlíne.

Potom sa tieto smartfóny pomaly pohybovali na vozíku a Mapy Google tak vyhodnotili, že kvôli vysokému počtu smartfónov a ich nízkej rýchlosti sa v danej lokalite vytvorila dopravná zápcha. V aplikácii sa ulica sfarbila do červena, čo má vodičom indikovať, že došlo k zápche. Celý pokus bol zachytený aj na videu.

Zdroj: Android Authority, Google

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú