Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Po tom, čo na povrch vyplávali informácie o prebiehajúcich rokovaniach medzi spoločnosťou Microsoft a ByteDance o odkúpení TikToku v niektorých krajinách vrátane USA. zdalo sa, že celá situácia naberá na pokoji. Ako píše TheGuardian, Donald Trump však vydal nové nariadenie, ktoré zakáže akékoľvek transakcie Američanov s čínskym ByteDance.

Samotné nariadenie sa dostane do platnosti 45 dní od jeho podpísania, čo vychádza na 20. septembra. CEO Microsoftu, Satya Nadella, americkému prezidentovi v rozhovore povedal, že so spoločnosťou ByteDance sa pokúsi dohodnúť predaj aplikácie TikTok pre používateľov v USA, Kanade, Austrálii a Novom Zélande najneskôr do 15. septembra.

V samotnom nariadení amerického prezidenta sa píše, že šírenie aplikácií kontrolovaných čínskou vládou ohrozuje národnú bezpečnosť, politiku a hospodárstvo krajiny. Spojené štáty preto musia podniknúť agresívne kroky proti vlastníkom TikToku, aby tieto záujmy chránili.

Podobné nariadenie vydal Biely dom aj proti aplikácii WeChat, ktorá však má v USA iba malú základňu používateľov. Ako píše portál TechCrunch, zatiaľ nie je jasné, ako toto nariadenie ovplyvní fungovanie oboch aplikácií v USA, nakoľko niektoré príkazy vyznievajú veľmi nejasne a zmätočne.

Zdroj: TheGuardian, TechCrunch

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú