Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Rokovania americkej spoločnosti Microsoft s vývojármi populárnej sociálnej siete TikTok, spoločnosťou ByteDance, stále pokračujú. Portál CNBc prišiel s informáciami, že Microsoft by chcel odkúpiť sociálnu sieť aj v ďalších krajinách mimo USA.

Na nové informácie ohľadom jednaní medzi americkou a čínskou spoločnosťou upozornil aj portál Reuters. CEO Microsoftu, Satya Nadella, diskutoval s americkým prezidentom Donaldom Trumpom a predmetom rozhovorov bolo zaobchádzanie s dátami používateľov v prípade odkúpení TikToku americkou spoločnosťou.

Nadella prisľúbil, že v prípade uzatvorenia dohody s ByteDance by boli všetky dáta amerických používateľov presunuté na servery do USA a Microsoft sa tiež bude starať o ich ďalšiu ochranu. Okrem odkúpenia sociálnej siete pre Ameriku má Microsoft záujem spravovať túto sociálnu sieť aj pre používateľov Kanady, Austrálie a Nového Zélandu, pričom ByteDance by naďalej spravoval účty používateľov v ďalších vyše 100 krajinách.

Celá Európa teda zostane pod správou čínskej spoločnosti a dáta týchto používateľov budú aj naďalej potenciálne vystavené riziku, ak sa na to niekto pozrie z tohto hľadiska. Finálne rozhodnutie o akvizícii TikToku Microsoftom by malo padnúť do 15. septembra. Informácie o cenách, za ktoré by Microsoft TikTok odkúpil, zatiaľ známe nie sú. Hovorí sa však o čiastke okolo 30 a viac miliárd dolárov.

Zdroj: CBNc, Reuters

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú