Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nejedná sa o prvý takýto prípad, kedy vodič Tesly zneužil možnosti Autopilota. Tentokrát odhalila nezodpovedného vodiča polícia na diaľnici v Alberte (Kanada), ktorá spozorovala auto bez šoféra. Zatiaľ čo sa Tesla Model S rútila po ceste rýchlosťou 140 km/h, jej vodič si spokojne zdriemol na spustenej sedačke. Riskoval však mnoho. O téme informoval Electrek.

Podobných prešľapov majiteľov elektromobilov Tesly s Autopilotom bolo v minulosti veľa. Vodiči napriek niekoľkým varovaniam aj zo strany automobilky zneužívajú možnosti Autopilota, ktorý je len jazdným asistentom, avšak umožňuje aj jazdu bez zásahu vodiča. Ukázalo sa však, že mnohí zneužívali Autopilota na to, aby si počas jazdy na ceste zdriemli priamo za volantom.

Aktuálne bol takýto prípad zaznamenaný v Kanade, kde miestna polícia v Alberte spozorovala Model S ako sa rúti po diaľnici 140 km/h rýchlosťou a obe predné sedadlá boli sklopené. Len 20-ročný vodič spal, informuje ArsTechnica. Nakoniec bol zadržaný, dostal pokutu za nebezpečnú jazdu a čaká ho súd, na ktorom bude musieť svoje nezodpovedné konanie vysvetliť.

Ďalšie články k téme:

Zdroj: Electrek, ArsTechnica

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú