Doteraz sa objavilo niekoľko prípadov, v ktorých majitelia elektromobilov Tesly jazdili po cestách so zapnutým Autopilotom, zatiaľ čo oni si pohodlne zdriemli za volantom. K množstvu videí sa teraz pridáva ďalšie, ktoré natočil vodič okoloidúceho auta počas jazdy na diaľnici pri americkom meste Newton, informuje CBS.

Autopilot je funkcia elektromobilov Tesly, ktorú radi využívajú viacerí vodiči k tomu, aby si počas dlhej jazdy zdriemli. Po prípadoch, kedy vodič v Tesle s týmto autonómnym riadením zaspal v dopravnej špičke alebo sa iný šofér chcel nechať podgurážený a unavený odviesť svojim elektromobilom domov, bol teraz zaznamenaný ďalší, ktorý sa odohral v USA. Video bolo zverejnené na Twitteri.

Podľa niektorých názorov by mal byť vodič obvinený z nedbanlivosti a nebezpečnej jazdy. Polícia v Massachusetts však v tomto smere nevidí žiadne porušenie zákona a podľa vyjadrení pre televíziu WBZ-TV vodič, ktorý spí za volantom auta s autonómnym riadením, neporušil zákon. Okoloidúci vodič pritom potvrdil, že udržiaval rýchlosť zarovno s elektrickou Teslou, ktorá podľa jeho odhadov išla rýchlosťou zhruba 88 km/h, informoval vodič v rozhovore pre NBC.

Zdroj: CBS, NBC

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú