Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Telekom spustila pilotnú prevádzku svojej služby Internet v lietadle Beta ešte začiatkom decembra 2019. Zákazníkom tak operátor umožnil po nastúpení na palubu využiť internetové pripojenie úplne zadarmo. Bezplatné využitie internetu teraz predlžuje o ďalšie mesiace.

Aktualizácia 26.3.2021

Telekom opätovne predĺžil platnosť ponuky pre bezplatné využitie internetu v lietadle. Pôvodne bola táto možnosť platná do konca marca, najnovšie ju operátor predĺžil do 30. júna tohto roka.

Aktualizácia 2.1.2021

Po predošlom predĺžení bezplatného internetu v lietadle do konca roka 2020 operátor opätovne posunul platnosť ponuky. Aktuálne je možné využiť Internet v lietadle v pilotnej prevádzke do 31.3.2021.

Aktualizácia 11.9.2020

Telekom znova predlžuje bezplatné využitie internetu v lietadle pre svojich zákazníkov. Po novom tak môžu klienti operátora využiť pripojenie na palube lietadiel vybraných leteckých spoločností do 31. októbra, informoval Telekom.

Pôvodný článok z júla 2020

Pilotná prevádzka služby mala byť pôvodne zadarmo dostupná do konca februára. Neskôr sa termín predĺžil do konca júla. Aktuálne Telekom opäť posúva bezplatné využitie služby, a to do 31. augusta. Cena po skončení ponuky zatiaľ nie je známa. Pripájanie k Wi-Fi sieti v lietadlách vybraných spoločností prebieha prostredníctvom Telekom aplikácie. Rýchlosť je obmedzená na 600 kbps.

Technickým pozemným riešením je špeciálna základňová vysielacia stanica nasmerovaná na oblohu. Internet v lietadle Beta môžu využiť všetci klienti Telekomu s paušálom. Služba funguje v prípade, ak zákazník letí s leteckou spoločnosťou Austrian Airlines, Lufthansa alebo Eurowings.

Ako využiť Internet v lietadle Beta od Telekomu?

  • Na letisku je potrebné nakonfigurovať smartfón:
    • Otvoriť aplikáciu, kliknúť na Internet v lietadle (aplikácia a telefón sa automaticky nakonfiguruje)
  • Po nástupe do lietadla zapnúť letový režim
  • Zapnúť Wi-Fi
  • Aplikácia Telekomu ťa automaticky upozorní na dostupný internet
  • Pripojenie stačí už len aktivovať

Zdroj: Telekom

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú