Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Mesto Štúrovo spoločne s maďarským mestom Ostrihom buduje prvý a v Európe zatiaľ jediný cezhraničný verejný systém požičovne bicyklov. Počas uplynulého mesiaca sa uskutočnila montáž stojanových stojísk a riadiacich terminálov systému požičovne. V Štúrove bolo vybudovaných šesť stojanových staníc.

Nachádzajú sa pri železničnej stanici, na Rákocziho ulici, Jesenského ulici, Petőfiho ulici, pri mestskom úrade a na križovatke ulíc Komenského a Nánaská. Nová forma verejnej dopravnej služby prispeje k lepšiemu prepojeniu dvoch pohraničných miest a k zlepšeniu úrovne ich vzájomnej sociálnej prepojenosti, skonštatoval primátor Štúrova Eugen Szabó. V rámci projektu sa vybuduje v slovenskom Štúrove a maďarskom Ostrihome celkovo 14 nových stojanových staníc pre bicykle, šesť v Štúrove a osem v Ostrihome.

V systéme bude dostupných 105 bicyklov, z toho 60 klasických a 45 bicyklov s elektrickým pohonom. V Ostrihome pribudne do už existujúceho systému požičovne bicyklov 30 klasických bicyklov a 30 s elektrickým pohonom, v Štúrove bude umiestnených 30 tradičných bicyklov a 15 bicyklov s elektrickým pomocným pohonom. Projekt je realizovaný v rámci Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú