Portál PCGamesN vytvoril v spolupráci s databázou SteamIDFinder nástroj na zistenie informácie o tom, koľko hier zo svojej knižnice si nikdy nehral a aká je ich hodnota. Pokiaľ je tvoja herná knižnica nastavená ako verejná, zistíš to jednoducho napísaním mena svojho Steam účtu do widgetu na stránke PCGamesN. Následne uvidíš percento hier zo svojej knižnice, ktoré si spustil, spolu s hodnotou svojej „kôpky hanby“ a uvidíš aj, koľko Steam Deckov si si za tieto peniaze mohol kúpiť.

PCGamesN

Portál zároveň uvádza, že nespustené hry všetkých účtov na svete by mali tvoriť hodnotu 19 miliárd dolárov, no je to iba hrubý odhad, keďže verejných je len zhruba 10 percent všetkých účtov. Hry na týchto účtoch tvoria hodnotu takmer dve miliardy dolárov, ktoré boli následne vynásobené desiatimi.

Pokiaľ by 19 miliárd bolo reálnych, hodnota nehratých hier na Steame by prevýšila sumu hrubého domáceho produktu Čadu, Nigérie, či Maurítiusu. Navyše ceny, s ktorými databáza kalkuluje nie sú tie, za ktoré si ich hráči kúpili, ale aktuálne predajné ceny a ako nespustenú hru ti započíta aj tú, ktorú si nespustil priamo cez Steam.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú