Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Napriek tomu, že v Európe sa pandémia koronavírusu pomaly stabilizuje, je vo svete stále množstvo krajín, kde je situácia stále kritická. Slovákom najnovšie prichádza od Ministerstva zdravotníctva SR aj informačná SMS správa, ktorá ich varuje o povinnostiach po návrate z rizikových krajín.

Na SMS správy ohľadom situácie s koronavírusom sme si od marca už tak nejak zvykli. Napriek umiernenému stavu pandémie v Európe existuje však stále množstvo rizikových krajín, kde sa situácia až tak dobre nevyvíja.

Ministerstvo zdravotníctva preto začalo rozposielať občanom Slovenskej republiky rozposielať informačné SMS správy s upozornením, aby po návrate z rizikovej krajiny vyplnili registračný formulár a absolvovali test na ochorenie COVID-19.

Za nedodržanie tejto povinnosti hrozí vysoká finančná sankcia, ktorá môže napríklad pri nedodržaní karantény dosiahnuť až 5 000 €.

Zobraziť celú galériu (1)
Screenshot / Fontech

Zoznam krajín, ktoré odborné konzílium považuje z pohľadu vývoja epidemiologickej situácie za bezpečné tvorí momentálne 33 štátov, pričom ich počet epidemiológovia pravidelne posudzujú a aktualizujú.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú