Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Včerajší deň bol pre komunikačnú platformu známu aj v mediálnom prostredí nesmierne úspešný. Po vstupne na burzu s referenčnou sumou 26 dolárov za akciu sa jeho cena zvýšila až o 48 %, informuje TechCruch. Slack uzavrel burzu so ziskom a jeho hodnota sa nakoniec zastavila na 38,62 dolároch za akciu, vďaka čomu mal na konci dňa trhovú hodnotu až 23 miliárd.

Spoločnosť sa rozhodla vstúpiť na burzu s existujúcimi akciami miesto toho, aby vydávala nové určené pre verejných investorov. Podobný krok sa v minulom roku pri vstupe na burzu rozhodol spraviť aj Spotify. Výkonný riaditeľ a spoluzakladateľ Slacku sa tak stal miliardárom s 8,6 % podielom v hodnote 1,6 miliardy dolárov z celkovej ceny.

Aplikáciu spoločnosti pritom využívalo len v prvých 3 mesiacoch tohto roka 10 miliónov používateľov v bezplatnej a platenej verzii. Napriek prísunu peňazí nie je Slack ziskový. Spoločnosť vykázala za prvé 3 mesiace roku 2019 do 30. apríla zisk 134 miliónov dolárov, čo je o 67 % viac ako pred rokom. Stratila však až 31,9 miliónov dolárov, pričom za rovnaké obdobie minulého roka bolo toto číslo o celých 7 miliónov dolárov menšie, informuje CNN.

Zdroj: TechCruch, CNN

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú