Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Predplatitelia HBO Max budú musieť do vrecka siahnuť o niečo hlbšie. Služba už oznámila zdražovanie na americkom trhu a je zrejme len otázkou času, kedy vlna zdvíhania cien za streamovacie služby dorazí aj ku nám.

HBO Max zvyšuje cenu mesačného predplatného na trhu Severnej Ameriky o jeden dolár, nové predplatné za službu bez reklám tu bude po novom stáť 15,99 dolára na mesiac.

Súvisí to?

Zdražovanie prichádza tesne pred premiérou najočakávanejšieho seriálu roka od HBO, apokalyptickej novinky The Last of Us. Vyššia cena predplatného vstúpi do platnosti v polovici februára.

Zvýšenie cien predplatného pre mnohých prichádza ako prekvapenie, služba v posledných mesiacoch zaznamenala negatívnu publicitu kvôli odstraňovaniu obsahu a rušeniu seriálov.

Už na jar tohto roka sa má HBO Max navyše spojiť so streamovacou službou Discovery+. Najskôr na domácom americkom trhu, neskôr bude nová jednotná služba predstavená aj na ďalších trhoch, vrátane Slovenska. Nová služba ponesie meno Max, všetky známe detaily približujeme v samostatnej téme.

Warner Bros. Discovery

Zdraželi aj ďalší

HBO Max je jedným z posledných veľkých hráčov v segmente streamovacích služieb, ktorí zdvíhajú svoje ceny. Mesačné predplatné v USA a Veľkej Británii zdvihol Netflix, výrazne zdraželo aj Disney+. Stalo sa tak ešte počas minulého roka a očakáva sa, že trend zdvíhania cien sa tento rok premietne aj v ďalších krajinách.

Na rozdiel od amerického trhu je cenovka HBO Max v Európe veľmi prívetivá. Cena služby u nás predstavuje 6,99 € na mesiac, k dispozícii je aj ročné predplatné za 55 €, čím používatelia oproti klasickému predplatnému môžu ušetriť až tretinu nákladov.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú