Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Streamovacia spoločnosť Netflix oznámila zvyšovanie cien predplatného na ďalších dvoch trhoch – Spojeného kráľovstva a Írska, informuje GSM Arena. Najviac si za službu priplatia predplatitelia prémiového UltraHD balíka, kde zvýšenie ceny predstavuje takmer 20 %.

Netflix k zvyšovaniu cien predplatného vo Veľkej Británii pristupuje vôbec prvýkrát za posledných 10 rokov, v Írsku tak naposledy spravil pred ôsmymi rokmi.

Nové ceny sa líšia v závislosti od balíčka – čím vyšší program predplatného, tým viac si používatelia po novom priplatia.

Plán Veľká Británia Írsko
Základný 7 £ (+1 £) 9 € (+1 €)
Štandard 11 £ (+1 £) 15 € (+2 €)
Premium 16 £ (+2 £) 21 € (+3 €)

Zvyšovanie predplatného prichádza len dva mesiace po tom, ako Netflix k tomuto kroku pristúpil aj na trhu Severnej Ameriky. Spoločnosť v oboch prípadoch zdražovanie odôvodňuje skvalitňovaním služieb a investíciami do atraktívneho lokálneho obsahu.

Úpravu cien pre ďalšie krajiny Netflix zatiaľ neohlásil, je však pravdepodobné, že trend bude pokračovať. Podobne ako všetkým odvetviam, aj zábavnému priemyslu narastajú náklady kvôli rekordnej inflácii a spoločnosti si ušlý zisk pýtajú späť od spotrebiteľa.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú