Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Microsoft nedávno potvrdil plány na integráciu linuxového kernelu do Windowsu 10. Teraz spoločnosť oznamuje, že sa máme pripraviť aj na podporu linuxových súborov v jej systéme. Súbory Linuxu budú vo Windows 10 dostupné cez Prieskumníka, ktorý bude obsahovať ikonu v hlavnej ponuke. Umožní prístup k všetkým root súborom distribúcií systému, informuje The Verge.

Windowsový subsystém pre Linux bude podporovať prístup k linuxovým súborom aj bez štartu linuxovej distribúcie. Doteraz bolo potrebné pre prístup k týmto súborom zapnúť linuxovú distribúciu, vybrať súbor, ku ktorému chcel používateľ prístup a zadať príkaz explorer.exe, informoval Bleeping Computer. Tento spôsob však nie je tak pohodlný, ako bude nové vylepšenie, s ktorým budú linuxové súbory dostupné vo Windowse 10 už po jednom kliknutí na ikonu v Prieskumníku.

Screenshot

Novinka sa objavila v testovacej verzii operačného systému Windows 10 Insider vo verzii 19603, kde po kliknutí na ikonu v strome Prieskumníka systém zobrazí všetky nainštalované distribúcie Linuxu.

V nich potom bude možné zobraziť všetky ďalšie súbory. Obmedzením však môžu byť práva pre zápis súborov. Používateľ totiž bude mať len bežné práva, ktoré boli nakonfigurované pri inštalácii subsystému.

Zdroj: The Verge, Bleeping Computer

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú