Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Verejnoprávna RTVS na začiatku ruskej vojenskej invázie na Ukrajinu čelila tvrdej kritike za spôsob, akým o nej (ne)informovala, najmä v kontraste s českou ČT24, ktorá okamžite zmenila vysielanie a v jej štúdiu sa striedali na slovo vzatí experti.

S okamžitou platnosťou dokonca skončil aj riaditeľ sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS Vahram Chuguryan potom, ako v RTVS Putinov režim nezmyselne obhajoval Ján Čarnogurský. Chuguryan je známy aj vďaka fotke s Putinom v družnom rozhovore pri jeho návšteve na Slovenska, keď ho ruský prezident „pochválil“ za jeho novinársky výkon, rozoberá O médiách.

Začína spravodajský kanál RTVS

V súvislosti s inváziou na Ukrajine teraz ale RTVS dobieha zameškané a spúšťa nepretržité spravodajské vysielanie. Jeho Trojka sa mení na program so spravodajsko-publicistickými informáciami v nepretržitom 24-hodinovom vysielaní s príznačným názvom :24.

„V mimoriadnej situácii súvisiacej s vojnou na Ukrajine sa RTVS rozhodla podstatne rozšíriť vysielanie spravodajstva, aby občania Slovenska dostávali počas celého dňa aktuálne a overené informácie,“ informovala televízia.

RTVS

„Vnímame silnú polarizáciu spoločnosti v časoch, kedy je mimoriadne dôležitá jednota, porozumenie a súcit a uvedomujeme si aj silnú vlnu dezinformácií, ktoré významne prispievajú k tomuto stavu. Práve teraz je úloha RTVS informovať a upokojovať situáciu o to dôležitejšia,“ vyjadril sa generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Správy na :24 aktuálne bežia v polhodinových blokoch. Do vysielania sú zaradené aj publicistické formáty Reportéri, Občan za dverami, Kultúra.sk, Svet v obrazoch či Slovensko v obrazoch, prípadne Správy a komentáre, Počasie, športové spravodajstvo Góly-body-sekundy.

Slováci však uvidia aj relácie, ktoré sa tvoria a vysielajú v Slovenskom rozhlase – Z prvej ruky, K veci, či Sobotné dialógy.

Keďže :24 dočasne vysiela namiesto Trojky, v ponuke by ju mali nájsť všetci Slováci, ktorí sú zákazníkmi najznámejších TV providerov a operátorov.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú