Nové grafiky Nvidia série RTX 3000 máme.na trhu len pár dní a už sa objavujú prvé problémy s nimi spojené. Používatelia, ktorí si kúpili karty od výrobcov tretích strán, sa sťažujú na ich nestabilitu, informoval portál TheVerge.

Zatiaľ čo grafiky RTX zo série 3000 priamo od Nvidie fungujú správne, zákazníci, ktorí si kúpili novinky RTX 3090 alebo RTX 3080 od iných výrobcov, sa sťažujú, že ich karty sú pri potrebe vysokého výkonu extrémne nestabilné.

Reddit

Ako informoval aj portál TomsHardware, tieto problémy má spôsobovať použitie kondenzátorov, ktoré si rieši každý výrobca samostatne. Túto teóriu potvrdil aj výrobca EVGA, ktorý ešte počas testovania skúšal rôzne typy a usporiadanie kondenzátorov na nových kartách.

Potvrdil, že použitie výhradne POSCAP kondenzátorov skutočne spôsobovalo nestabilitu a lepšie sa im overil variant štvorice POSCAP a dvadsiatich MLCC kondenzátorov.

Na tieto nepríjemnosti však zareagovala aj Nvidia. Tá v uplynulých hodinách vydala pre postihnuté grafické karty nový ovládač, ktorý mierne znižuje maximálny výkon počas boostu, čo by malo prispieť k väčšej stabilite. Používatelia by však toto zníženie výkonu nemali takmer vôbec pocítiť.

Zdroj: TheVerge, TomsHardware

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú