K automobilkámktoré sa musia vyrovnať s celosvetovým nedostatkom polovodičových komponentov sa pridal aj bratislavský závod Volkswagen Slovakia.

Spoločnosť na vývoj situácie priebežne flexibilne reaguje a výrobu riadi tak, aby boli dosahy na produkciu minimálne, uviedla vo štvrtok hovorkyňa spoločnosti Lucia Kovarovič Makayová.

„Volkswagen Slovakia v spolupráci s koncernom situáciu neustále pozorne sleduje a vyhodnocuje. Nedostatok polovodičov sa dotýka aj niektorých modelov vyrábaných v bratislavskom závode,“ potvrdila pre TASR Makayová.

Riaditeľ koncernu Volkswagen Herbert Diess v utorok (16. 3.) na tlačovej konferencii informoval, že Volkswagen zasiahli problémy s nedostatkom čipov, ktoré stále pretrvávajú. Skupina tak nemohla vyrobiť 100.000 automobilov a nebude schopná tento výpadok v roku 2021 vyrovnať. Diess dodal, že automobilka si zabezpečí budúce dodávky čipov prostredníctvom priamych dohôd s dodávateľmi polovodičov.

Problémy s nedostatkom týchto súčiastok hlásia aj ďalšie automobilky. V trnavskej automobilke Stellantis výpadok dodávok polovodičových komponentov nevyhnutných pre produkciu zapríčinil zastavenie výroby v sobotu 13. marca. Na jednej výrobnej zmene došlo k zastaveniu výroby aj v nedeľu (14. 3.). Kia Motors Slovakia dnes informovala, že preruší v piatok (19. 3.) na jeden deň výrobu v závode v Tepličke nad Váhom. Dôvodom je nestabilná situácia na automobilovom trhu.

Ďalšie články:

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú