Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

V správe sú materiály TASR.

Aktualizované 4. novembra 2022: Prepúšťanie v Twitteri už po nástupe Elona Muska beží naplno. Spoločnosť vo štvrtok oznámila, že dnes do 9.00 h miestneho času (17.00 h SEČ) zamestnancom oznámi, či budú, alebo nebudú prepustení v rámci aktuálneho obrieho kola redukcie personálu. TASR správu prevzala z agentúry Reuters a webovej stránky denníka The New York Times.

„V úsilí dostať Twitter na zdravú cestu absolvujeme v piatok náročný proces redukcie našej globálnej pracovnej sily,“ uviedla spoločnosť Twitter v e-maile pre zamestnancov, do ktorého mala Reuters možnosť nahliadnuť.

Vyhodia ich mailom, do kancelárie sa už nedostanú

Šokujúce sú však informácie o tom, že všetky kancelárie Twitteru budú podľa vyjadrení tejto spoločnosti dočasne uzavreté. „Z dôvodu našeho rozhodnutia informovať dotknuté osoby tak rýchlo, ako je to možné, komunikácia o tomto procese prebehne cez e-mail“. Prístup do kancelárií bude pozastavený a prístupové karty dočasne deaktivované s cieľom „pomôcť zaistiť bezpečnosť všetkých zamestnancov, i systémov spoločnosti a údajov o zákazníkoch“, čo zrejme znamená len to, že sa Twitter bojí reakcií vyhodených zamestnancov.

Twitter dokonca plánuje zamestnancom e-mail o tom, že v práci zostávajú posielať na pracovný e-mail, no informáciu o ich vyhodení na ten súkromný.

Miliardár Elon Musk prevzal minulý týždeň výhradnú kontrolu nad Twitterom po dokončení nákupu za 44 miliárd dolárov. Musk vzápätí prepustil viacerých vedúcich predstaviteľov spoločnosti a plánuje znížiť aj počet zamestnancov, píše The New York Times s odvolaním sa na zdroje oboznámené so situáciou. O prácu by mohla prísť približne polovica zo 7500 zamestnancov Twitteru.

Pôvodný článok z 31. októbra 2022: Americká sociálna sieť Twitter, ktorú minulý týždeň kúpil miliardár Elon Musk, plánuje prepustiť štvrtinu zamestnancov v rámci prvého kola redukcie pracovných miest. Uviedol to v pondelok denník Washington Post s odvolaním sa na zdroj oboznámený s touto záležitosťou. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

Podľa denníka právnik celebrít Alex Spiro, dlhoročný Muskov právny zástupca, už viedol rozhovory o znižovaní počtu pracovných miest. Z hlásení pre regulačné úrady vyplýva, že Twitter mal na konci roka 2021 viac ako 7000 zamestnancov. Štvrtina z nich tak predstavuje takmer 2000 ľudí. Twitter zatiaľ neodpovedal na žiadosť agentúry Reuters o komentár.

Musk vo štvrtok (27. 10.) odvolal výkonného riaditeľa Twitteru Paraga Agrawala, finančného šéfa Neda Segala a šéfku právnych záležitostí a politiky Vijayu Gaddeovú po dokončení šesťmesačnej ságy o kúpe platformy za 44 miliárd USD (44,38 miliardy eur). To, kedy by sa v Twitteri mohlo začať s rozsiahlym prepúšťaním, nie je známe.

Medzitým Jason Calacanis z oblasti rizikového kapitálu, spustil prieskum o tom, či majú užívatelia platiť za overenie sumu medzi 5 a 15 USD, aby získali „modrú značku verifikácie“ na Twitteri. Twitter je v súčasnosti pre väčšinu používateľov bezplatný, pretože jeho príjmy závisia od reklamy.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú