Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Milióny ľudí vrátane známych hudobníkov, hercov, múzeí, sociálnych médií, ale aj bežných užívateľov internetu sa zapojili do protestnej online iniciatívy s názvom #BlackoutTuesday. Tá chce upozorniť na rasizmus v spoločnosti súvisiaci s nedávnou smrťou Afroameričana Georgea Floyda. Informovala o tom v utorok spravodajská stanica Sky News.

Cieľom akcie je podnietiť ľudí k tomu, aby nepridávali na sociálne siete nové príspevky, zastavili na jeden deň svoje obchodné aktivity, nič nepredávali ani nekupovali, a namiesto toho sa zamysleli nad témou rasizmu a policajného násilia. Organizátori iniciatívy požadujú „deň na odpútanie sa od práce a spojenie sa s našou komunitou“, a to „naliehavými krokmi, ktoré vyprovokujú zodpovednosť a zmenu“.

Do akcie sa zapojili mnohé osobnosti zo sveta hudby, ako napríklad speváčky Rihanna, Katy Perry, Britney Spearsová, herec Jamie Foxx, raper Drake, hudobný producent Nile Rodgers a skupiny Radiohead či Foo Fighters. Po tom, čo nahrávacie spoločnosti ako Sony Music, Atlantic Records či Warner Records vyzvali na zastavenie s hashtagom #TheShowMustBePaused, začali ľudia na celom svete zverejňovať na svojich účtoch na Instagrame na znak solidarity čierny štvorec.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú