Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Kladenie morských káblov predstavuje veľmi náročnú, no užitočnú činnosť. Samotné podmorské káble sa ukladajú na dne morí a oceánov a slúžia najmä na prepravu elektrickej energie, prenos hlasu, ale aj prenos dát medzi jednotlivými kontinentmi. Prvý pokus o podmorské spojenie medzi Európou a Britániu sa uskutočnil už v roku 1850.

S odstupom stoviek rokov sa technológia posunula na úplne iný level a spoločnosť Microsoft len prednedávnom predstavila najrýchlejší podmorský kábel na svete. Ten v spolupráci s Facebookom a spoločnosťou Telxius predstavuje lepšie riešenie transatlantickej komunikácie, ktorá je spojená s najväčšími ekonomikami sveta. Je to taktiež aj rekacia na viaceré narušenia komunikácie v minulosti, napríklad pri rôznych hurikánoch, ktoré spôsobili výpadky siete medzi Amerikou a Európou.

Linka najrýchlejšieho podmorského kábla na svete dostala pomenovanie Marea a spája Bilbao s americkou Virginia Beach. Jej dĺžka predstavuje viac než 6 600 kilometrov a celková kapacita prenosu predstavuje až 160 Tb/s, čo je v porovnaní s priemerným domácim pripojením o 16 miliónovkrát rýhlejší prenos.

Zdroj: Microsoft

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú