Nemecko sa podobne ako ostatné krajiny chystá na výstavbu 5G sietí. Pred touto úlohou ale rieši otázku ohľadne 5G technológie Huawei. Merkelová si ale myslí, že žiadna spoločnosť by nemala byť diskriminovaná.

Huawei je jedným z najväčších svetových výrobcov nielen smartfónov, ale aj sieťovej technológie. Jeho najväčším problémom sú ale všeobecne známe sankcie zo strany USA, ktoré naň boli uvalené za údajnú špionáž v spolupráci so svojou domovskou krajinou. USA ešte v roku 2018 varovala ostatné svetové krajiny, aby s čínskou spoločnosťou pri výstavbe 5G nespolupracovali. Túto chúlostivú otázku tak pred výstavbou 5G aktuálne rieši aj Nemecko.

Ako informuje portál Reuters, na piatkovom stretnutí strany Kresťanskodemokratickej únie Nemecka (CDU) vyjadrilo niekoľko zákonodarcov obavy z využitia 5G technológie Huawei pri budovaní sietí novej generácie. Nemecká kancelárka Merkelová ale svoj postoj vyjadrila slovami:

„Nikoho by sme nemali od začiatku vylúčiť“. Týmto dala najavo, že Nemecko by nemalo pri uzatvorení kontraktov o výstavbe 5G sietí obmedzovať žiadnu spoločnosť vrátane Huawei. Za názory je ale terčom kritiky aj vo svojich vlastných radoch.

Zdroj: Reuters

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú