Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Jeden z najlepších historických seriálov súčasnosti sa dočkal svojho vyvrcholenia. Druhá časť šiestej série je od včera 30. decembra dostupná na Netflixe a Amazon Prime.

Tvorca seriálu Michael Hirst sľubuje veľkolepé zakončenie príbehu ságy o Vikingoch a zároveň avizuje, že zostávajúca desiatka finálnych dielov série prinesie viaceré zvraty a prekvapenia.

Hlavnou zápletkou je invázia ruských Vikingov do Škandinávie, seriál pokračuje po bitke o Kattegat, ktorá vyvolala viacero otázok ohľadom osudov obľúbených postáv a synov Ragnara Lothbroka.

Seriál sa začal vysielať v roku 2013 a celkovo sa dočkal 89 epizód. Posledné série síce čelili upadajúcej kvalite, aj napriek tomu Vikingovia patria k najúspešnejším seriálom z dielne kanálu History a úspešne naštartovali herecké kariéry viacerým ústredným protagonistom.

Ukončenie Vikingov zároveň nebude znamenať koniec seriálovej ságy, Netflix totiž pracuje na spin-offe s názvom Valhalla. Odohrávať sa bude približne 100 rokov po udalostiach hlavnej série a showrunnerom opäť bude Michael Hirst, ktorý sa postaral o pôvodný seriál. Viac v samostatnej téme.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú