Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Aplikácia pre obchodníkov na kontrolu QR kódov o zaočkovanosti, testoch a prekonaní ochorenia COVID-19 je už dostupná pre Android a najnovšie aj pre iOS vo virtuálnych obchodoch. Vyše týždeň po vydaní pre Android smartfóny bola aplikácia Over Pass sprístupnená aj pre iPhony, všimlo si Živé.sk.

Verzia aplikácie Over Pass pre Androidy funguje s operačným systémom Android 6.0 alebo novším. V prípade iPhonov je pre využitie aplikácie vyžadovaná verzia systému iOS 13 alebo novšia a pri macOS je potrebná verzia aspoň verzia macOS 11 alebo novšia, pričom podporované sú aj novšie zariadenia s procesorom M1 od Apple.

Over Pass je tak už prístupný pre obe najpopulárnejšie operačné systémy pre smartfóny a môžu ju pri kontrole začať využívať aj obchodníci, ktorí si môžu sami stanoviť, koho budú púšťať podľa 3  stanovených scenárov. Niektoré obchody tak môžu vyžadovať kontrolu QR kódu v tlačenej forme alebo elektronickej verzii z aplikácie Green Pass.

Práve za aplikáciu Green Pass, ktorá je štátnym riešením, zožala nedávno vláda kritiku od IT Asociácie Slovenska. Odborníci totiž poukázali na nezvládnuté nasadenie aplikácie, pred ktorom štát odmietol alternatívne riešenie ešte v januári tohto roka Bližšie sme sa tejto téme venovali v samostatnom článku.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú