Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

V správe sú použité materiály TASR.

Slovenský televízny trh sa poriadne rozrastá. Po tom, čo v krátkom čase začali vysielať stanice JOJ Šport a na prelome rokov pred zimnou olympiádou v Číne aj RTVS Športprišiel čas aj na spravodajstvo.

V súvislosti s dopytom po aktuálnych informáciách kvôli ruskej vojenskej invázii na Ukrajine verejnoprávna televízia narýchlo zmenila program a svoju Trojku preklopila na nepretržité spravodajské vysielanie pod názvom :24.

Ako ale teraz informuje TASR, RTVS požiada Radu pre vysielanie a retransmisiu o udelenie licencie pre piatu samostatnú programovú službu a teda samostatný spravodajský kanál :24. Dočasné riešenie sa tak zrejme opäť preklopí na Trojku RTVS, kde televízia vysiela najmä archív z domácej tvorby.

RTVS

„Na spravodajský okruh prejde mimoriadne 24-hodinové spravodajské vysielanie, ktoré v súvislosti s vojnovým konfliktom na Ukrajine dočasne nahradilo programovú skladbu Trojky,“ vysvetlila hovorkyňa RTVS Andrea Pivarčiová a dodala, že „s podaním žiadosti o udelenie licencie súhlasila v stredu (16. 3.) Rada RTVS. Malo ísť len o operatívne vyriešenú formalitu.

V súvislosti s prípravami nového spravodajského televízneho okruhu :24, ale aj budovaním kreatívnych centier v Bratislave, Banskej Bystrici a Košiciach, schválila Rada RTVS tiež nový Organizačný poriadok RTVS. „Do platnosti vstúpi 1. apríla. Súčasťou zmien je aj vznik novej sekcie komunikácie,“ priblížila hovorkyňa RTVS.

Spravodajský kanál JOJ môže byť spustený skôr

Potvrdený je aj štart JOJ 24, teda spravodajského kanálu z dielne TV JOJ, ktorá už Radu taktiež požiadala o potrebnú licenciu. 80 % vysielania má tvoriť spravodajstvo, zvyšných 20 % publicistické programy.

Televízia TA3 tak po 20 rokoch od svojho vzniku v septembri 2001 dostane nie jedného, ale hneď dvoch domácich konkurentov.

JOJ už teraz pod logom 24 tvorí napríklad podcasty. Televízia je presvedčená, že má dostatok personálu, ktorý budú pre spravodajský kanál tvoriť nevyhnutný obsah.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú