Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Verejnoprávna televízia RTVS zahájila v pondelok 20. decembra vysielanie nového športového kanálu RTVS Šport, na ktorom ponúka vysielanie rôznych športových podujatí. Štart kanálu sa stretol s veľkým úspechom, sledovanosťou totiž novinka prekonala aj dva dcérske programy Dvojku a Trojku, informuje Mediaboom.sk.

RTVS už predtým podľa TASR oznámila, že v budúcom roku odvysiela viac ako 3600 hodín priamych prenosov vrátane všetkých kľúčových podujatí budúceho roka – ZOH v Pekingu, MS v hokeji vo Fínsku či MS vo futbale v Katare, rovnako i ďalšie prestížne akcie a súťaže v rámci širokého spektra športov.

Včerajší štart pritom podľa zdroja novému kanálu priniesol takmer 1 % podielu na trhu v oboch cieľových skupinách. V univerzálnej cieľovke 12+ mal RTVS Šport dokonca dosiahnuť 1,4 % podiel a v komerčnej cieľovej skupine 1,5 %. Menšie kanály Dvojka a Trojka pritom dosahovali menej ako 1 %.

Novinka z dielne RTVS atakovala aj podiel menších komerčných televízií. V tomto smere sa RTVS Šport doťahoval podielom na televíziu Wau, Dajto a spravodajské TA3. Okrem športových podujatí však bude RTVS Šport vysielať aj športové spravodajstvo, dokumentárnu tvorbu a športovú publicistiku.

Zdroj: Mediaboom.sk

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú